Hilangkan gastrik dengan cepat sampai boleh makan makanan kesukaan lagi

Gastrik kalau dibiarkan lama2 boleh jadi ulser perut. Kalau sekarang perut cuma luka je, lama2 bukan luka, tapi radang terus... Kalau luka pun dah sakit pedih bagai, cuba bayangkan kalau ulser... Kena kat mulut pun dah menjerit( mata ikan, kecik je tu) apatah lagi lebih besar daripada itu, dan ada dalam perut? Fuh cannot imagine pedihnya macam mana...

Kita sedia maklum orang yang ada gastrik mempunyai tanda gastrik seperti berikut:


Tanda-tanda gastrik


1. Sakit perut pada bahagian atas perut atau abdomen


2. Rasa senak, berangin atau pedih.


3. Rasa tidak selesa dan kembung


4. Sendawa berulang kali


5. Kerap kentut selepas makan


6. Rasa mual atau loya dan muntah


7. Berat badan turun (peringkat kronik)


8. Najis berwarna hitam seperti tar dan muntah yang

mengandungi darah (peringkat kronik)


9. Hilang selera makan


10. Berat badan turun (pada peringkat teruk)


Adakah anda juga mengalami keadaan di atas? Pastinya nak cari jalan yang boleh melegakan sakit kan..


Sebenarnya pemakanan dan nutrien memainkan peranan penting dalam usaha membantu pesakit gastrik dapat kelegaan.


Dalam pemakanan harian, si penghidap gastrik boleh amalkan mengambil nutrisi yang bantu hilangkan gastrik secara semulajadi.

Bagaimana Shaklee boleh bantu anda? Ramai dah cuba kaedah shaklee


ESP - Energizing soy protein


1)Bila kita minum ESP, ia diproses secara perlahan dalam perut, bertukar jadi glukosa  secara perlahan untuk diserap membuatkan perut rasa penuh dan kenyang untuk tempoh yang lama.




---> ia boleh jadi pengalas perut yang baik, penting untuk pesakit gastrik supaya tidak cepat lapar dan bantu elak rasa pedih perut ketika perut kosong.

Kalau cepat lapar tapi lambat makan, kat sini ESP boleh jadi penyelamat...!


2) ESP ni protein. Selain sumber tenaga, (dah nama ENERGIZING SOY PROTEIN) ia amat diperlukan untuk baiki sel perut yang terluka akibat gastrik kerana mengandungi asid amino yang bantu memulihkan radang akibat gastrik tersebut.


3)Dalam ESP, terdapat juga kalsium yang sangat diperlukan oleh badan untuk mengurangkan gejala gastrik.

Ostematrix

1)Ia vitamin yang mengandungi kalsium dan magnesium, membantu meneutralkan asid yang telah memasuki esofagus yang menyebabkan pedih ulu hati.

2)Kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sesiapa yang memang gemar minum susu jarang untuk mendapat gastrik. Oleh itu, ESP dan ostematrix sumber kalsium terbaik selain susu untuk mengurangkan masalah gastrik anda.


B Complex

B compleks sebenarnya sangat diperlukan bagi orang yang menghidap gastritis. Ia merelakskan nervous system dan mengurangkan kesan toksik dalam badan yang akhirnya membantu mengurangkan rasa sakit gastrik.

Peppermint ginger

Ini antara supplemen yang saya rasa pesakit gastrik patut ambil ketika gastrik menyerang. Kenapa? Bila gastrik menyerang, pastinya berlaku ketidakselesaan perut, kembung dan senak perut, pedih hulu hati, loya dan berangin. Peppemint ginger memang terer dalam situasi perut tersebut. Memang lega!!!


Emy Ashura -"My dad ada mslh gastrik truk.mmg slalu mkn gaviscon. Pas amik ginget jatuh hati trus. Tiap bln minta supply 2botol ginger hhe. Mmg best!"

Alfafa

Supplemen yang membekalkan segala nutrien penting dengan kandungan protein dan fiber. Makan alfafa mengalkalikan badan berasid, mengurangkan toksin dalam badan yang beri tekanan dalam tubuh sekaligus mempercepat pemulihan luka di perut.

Kalau anda nak tahu, ada cara makan yang eksklusif gitu untuk kurangkan gastrik ni, kalau kronik lagilah saya recommend untuk ambil kelima-lima supplemen ini sebab ia mempunyai fungsi berbeza.

Ia merupakan gabungan untuk long term dan juga short term punya cerita.

Nak cuba hilangkan gastrik supaya boleh makan makanan kesukaan? Aduh, kalau lah boleh makan makanan yang kita suka hari-hari  selepas ini, konfem puas hati... Bestnye

Saya kongsikan di sini kegembiraan yang dikongsi untuk mereka yang telah memgamalkan pemakanan shaklee. Ada yang ambil supplemen Shaklee untuk tujuan lain, tapi perasan yang gastrik pun hilang.









Jom hubungi saya sekarang juga untuk dapatkan set supplemen di atas... Bantu gastrik anda sebelum ia jadi ulser perut!

Beli sini

Maisarah
SID 890066


sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.