Genap Setahun Umur Aisyah

Wow weee Hari ni dah 6 Oktober 2018. Genap dah setahun 2 hari umur Aisyah anak bungsu sementara kakSar. Kuikuikuikui Budak panjang ak...

Read more
3 amalan patut buat 10 malam terakhir untuk bertemu malam lailatulqadar

3 amalan patut buat 10 malam terakhir untuk bertemu malam lailatulqadar

KakSar baca baca tambah ilmu nak ketemu malam lailatulqadar. Baca satu blog ni, ada rujukan hadis. Panjang lagi tapi kakSar pendekk...

Read more
Keburukan B Kompleks?

Keburukan B Kompleks?

Ada orang cari keburukan b complex. Lalu terjumpa blog kakSar. Agaknya kenapa beliau cari keburukan? Makan apa pun ada bai...

Read more
Cara makan Set Puasa Shaklee supaya bertenaga semasa berpuasa

Cara makan Set Puasa Shaklee supaya bertenaga semasa berpuasa

Puasa 2018 berapa hari lagi ye ? Tadi kakSar tengok dekat google lagi 16 hari hohohoho Kaum ibu dah mula jengah judah berbuka puasa yan...

Read more
Promosi Shaklee Mei 2018

Promosi Shaklee Mei 2018

Selamat datang Mei 2018!! Bulan baru, mestilah promo baru!! Jadi sempena bulan ramdhan yang bakal tiba, inilah promo bulan Mei untu...

Read more
Coq trol plus shaklee sumber 100 mg coenzyme q10 dalam 1 kapsul memang banyak

Coq trol plus shaklee sumber 100 mg coenzyme q10 dalam 1 kapsul memang banyak

KakSar nak cerita pasal coenzyme q10 ni. Tapi sebelum tu, nak cerita pasal suami saya cerita pasal Coq Trol Plus ni dulu. Minggu lepa...

Read more
Lupa benda paling penting hari pertama bersalin korang jangan buat kesilapan macam saya

Lupa benda paling penting hari pertama bersalin korang jangan buat kesilapan macam saya

KakSar senyum. Teringat kejadian terbersalin bulan Oktober tahun lepas. Sebelum teambuilding kakSar dah terdetik untuk packing barang dan...

Read more
Obses dengan Shaklee?

Obses dengan Shaklee?

Hish dia ni. Pagi-pagi lagi cerita shaklee.Makan shaklee. Minum shaklee. Tengok shaklee. Rasa shaklee. Daripada bangun tidur pagi sampai...

Read more
Sedut hingus bayi baru lahir dengan penyedut hingus

Sedut hingus bayi baru lahir dengan penyedut hingus

Itu pun nak cerita! Orang zaman dulu, mak-mak guna mulut untuk sedut hingus kan. Tapi kakSar tak suka buat macam tu sebab diri kita ber...

Read more

CERITERA KELAHIRAN BAYI PRAMATANG PART 3

Suami ku dan adikku cuak dan cemas. Masing-masing bertanyakan aku ok atau pun tidak. Aku memangtidak bergerak sehinggalah stretcher sam...

Read more
4 langkah mudah hilangkan kebimbangan ibu bapa terhadap ruam lampin bayi baru lahir

4 langkah mudah hilangkan kebimbangan ibu bapa terhadap ruam lampin bayi baru lahir

Ingat lagi kakSar terbersalin sebulan lebih awal daripada tarikh jangkaan? KakSar rasa sebab terlalu lasak dua tiga hari sebelum itu, ...

Read more
Utamakan kesihatan orang sekeliling

Utamakan kesihatan orang sekeliling

Selamat pagi kawan-kawan 😊 Dah breakfast ke tu? Kaksar dah. Tengah kenyang nyum nyum Si bam bam baby A tengah tidur di pangku. Kita ...

Read more
Kulit cantik berseri tanpa make up dan awet muda semula jadi dengan Coenzyme Q10

Kulit cantik berseri tanpa make up dan awet muda semula jadi dengan Coenzyme Q10

Kulit cantik tanpa make up memang kegilaan ramai wanita. Saya faham sebab saya pun tak suka make up. Lemas dan rimas. Kulit muka yang...

Read more

Kekurangan magnesium dalam tubuh boleh mengancam nyawa

Magnesium dianggap sebagai salah satu mineral penting yang diperlukan oleh tubuh. Mineral ini juga berperanan penting dalam mengatur minera...

Read more
Makanan Kaya Magnesium

Makanan Kaya Magnesium

Magnesium paling penting berfungsi untuk mengawal denyut jantung. Ia mencegah penyakit serta serangan jantung. Hipertensi, stroke, dan dia...

Read more

Kurang garam potassium mungkin petanda kurang magnesium?

Ramai yang approach saya berkenaan kurang garam dalam darah sehingga bawah daripada 3. Ada tu yang hubungi saya beritahu isteri telah l...

Read more
Jatuh cinta

Jatuh cinta

Jatuh cinta? Pelik kalau perempuan dah kahwin jatuh cinta lagi, itu pun berkali-kali Boleh jatuh hukum nusyuz nihh.. err betul k...

Read more
Bina kepercayaan dengan orang

Bina kepercayaan dengan orang

Ada ke bisnes sambil pejam mata? Sape setuju angkat tangann... Dah nama bisnes mesti ada struggle dia, mana ada buat terus2 berjay...

Read more
Ada gaji buat bisnes lagi

Ada gaji buat bisnes lagi

Kau dah gaji Kenapa kau nak buat bisnes lagi? Korang rasa Kenapa kak Sarah buat bisnes, korang mesti rasa hairan. Niat utama k...

Read more