Kekal cergas di bulan ramadhan

Salam semua, hari ni dah hari kedua ramadhan. Alhamdulillah kakSar masih cergas sebab dah 10 ganti puasa di bulan Syaaban. Last minit ganti...

KakSar cuba untuk tidak jadi macam wanita hamil ni.. tak larat sebb puasa... tak mo lah begitu jika ada cara untuk kekal cergas..



Tahu kenapa last minit? KakSar sedang mengandung anak ke empat. 3 bulan pertama mabuk belah petang.. lepas konsisten vitamin hamil, kakSar kembali cergassss dan bertenaga...

So apa kak Sar buat bagi menghadapi hari puasa dalam keadaan mengandung?

1-Wajib ambil vitamin hamil.. dalam Shaklee, vitamin hamil termasuklah Vitalea, Vitamin C dan B Complex. Ambil dua kali sehari ikut dos ibu mengandung.

2- Masa sahur wajib makan makan low GI - glisemik indeks rendah. Contoh oat, ESP.. macam kakSar, kakSar pilih ESP campur dengan performance drink. Nasi kaksar makan macam biasa, tapi bukanlah masa yang sama dengan ESP +PD.. KakSar selangkan setengah jam ke satu jam.. kalau kena makan sekali sebab terbangun lambat.. KakSar ambil nasi sikit je, dalam suku pinggan... nasi suku pinggan dengan satu balang ESP + PD, cukup mengenyangkan... full sangat... nak minum air lagi... dan makan vitamin... heheh

Macam kakSar sebelum nih.. cepat letih dan tak larat.. 


3- Waktu berbuka wajib ambil cinch tea mix dengan Performance drink, lepas makan, makan lagi sekali vitamin ibu mengandung... haaa nilah punca tenaga mak mengandung bertahan sampai lepas tarawih... nak bangun malam lagi untuk masak apa yang patut untuk sahur pula..kannn.... belah malam bertenaga lain macam pula.. banyak kerja boleh buat.. termasuk tulis blogg...

Petang pun kakSar boleh masak untuk berbuka


Korang kalau mengalami situasi yang sama macam kakSar, mehla ambil set ibu hamil, sekali dengan ESP, Performance drink dan Cinch Tea Mix. InsyaAllah emosi stabil sebab badan bertenaga nak menahan lapar sepanjang hari sambil2 melayan anak kecil dan kewajipan harian di bualn puasa ni...


Belum terlewat lagi sebab kalo korang order sekarang, kakSar hantar laju2.... courier pun pantas jekkk... boleh sambung sampai raya.. nak jalan jauh kan dan nak sambut orang datang rumah lagi...

roger kakSar tau.. 0132015399


sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.