Keburukan B Kompleks?



Ada orang cari keburukan b complex.

Lalu terjumpa blog kakSar.

Agaknya kenapa beliau cari keburukan?

Makan apa pun ada baik buruknya.

Baik bila makan ikut aturan.

Buruk bila makan tak ikut aturan, sebulan sekali ke contohnya. Mana nak dapat baiknya kalau makan macam tu. Kan kan kan

Jadi, b compleks ni apa sebenarnya?

Korang mesti dah tau. Cuma nak tahu lebih lanjut apa buruknya vitamin b complek kalau di ambil berlebihan kan kan kan.

Bila kata ambil b compleks yang natural, korang tak perlu risau. 

Yang korang perlu risau bila b kompleks tu yang jenis sintetik.

Apa maksud sintetik?

Sintetik ni maksudnya buatan manusia dalam lab, kalau pun yang dalam lab tu pun bersumberkan natural, tapi dia di extract dia sorang je. Begitulah kakSar faham. Kot salah 
 ye.

Kalau natural, kawan kawan dia pun kita extract sekali, dalam form yang natural juga. 

Apa yang b compleks boleh bagi kebaikan kepada manusia?

Banyak kebaikan tak terkata dalam satu minit. Korang baca pun berminit minit. 

KakSar bagi shaklee effect kakSar lah.

Dalam satu minit boleh? 

1) b kompleks ada asid folic. Untuk pertumbuhan sel khusus untuk wanita memgandung. Perlu ambil masa niat nak mengandung lagi dah. Tapi paling baik amalkan je sebagai vitamin harian sebab b kompleks memang badan kita guna. ALL THE TIME.

2) b complex kurangkan stress kakSar. Betul ni. Kalau tak ambil lain macam meroyan dengan anak anak. Adehh kelemahan ku. Bila ambil, dorang buat lawak cipan pun kakSar senyum. Tak boleh nak marah.

3) bila combine dengan ostematrix, hilang terus sakit belakang. Lagi lagi bila nak period lain macam sakit belakang pinggang dan juga kaki.

4)dia bagus untuk kulit juga ye.

5)untuk bantu penghasilan darah.

6) untuk bagi tenaga, kalau tak ambil belah malam dah melepek dah
.



7)kakSar pernah tengok cerita uk pasal seorang lelaki bila ambil megadose bcompleks ( beratus kali ganda tau daripada dos RDA), hidup dia berubah sekelip mata sebab homocystein dia bacaan 30. Pernah kena strok, alami sleep apnea berbelas tahun, asal malam jek rasa nak tidur je, dan bila tidur berpeluh macam lumba lari.

Sejak ambil megadose b compleks, terus hidup dia bertenaga. Mood kembali okey kalau tak panas baran je dan risiko strok menurun.

Senyum semula keluarga dia.


So bila mana b kompleks memberi keburukan?

Bila anda tak supply b kompleks kepada badan yang memerlukan ia.

Badan jadi stress. Anda jadi stress. Badan terdedah dengan toksik yang tinggi, letih lesu dan risiko tinggi untuk dapat strok.


KakSar
Pengedar  B kompleks Shaklee anda. 
0132015399 


















sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.