Azam tahun baru lebih sihat dengan Vita-E Complex Shaklee


Salam semua pembaca,
Tawaran Omega Guard Shaklee telah pun berakhir. Untungla bagi mereka yang telah merebut peluang untuk membeli dengan harga murah berganda-ganda. Kepada mereka yang tidak berpeluang, tidak perlu risau. InshaAllah, peluang akan ada di masa akan datang.
Hari ni 1 Januari 2014.Tahun baru.
Mesti berderet-deret azam baru. Setuju?
Rata-rata kalau ditanya, mesti nak jaga kesihatan la.. nak kurus la.. Nak lebih sihat dan sebagainya. Ha, yang ini, saya amat menyokong seratus peratus.Kerana apa, sila baca fakta-fakta di bawah;

Fakta 1
46.4 peratus lelaki dewasa malaysia adalah perokok, menyumbang 10000 Kematian SETIAP TAHUN akibat penyakit berkaitan rokok. Dahsyat kan ? Sangat tinggi berbanding perokok UK (21peratus) dan Amerika Syarikat (21.5peratus)...Orang lelaki kita dah la tak seramai lelaki2 di kedua-dua buah negara... alahai

Fakta 2
Di Malaysia penyakit kardiovaskular terus menjadi punca utama kematian dalam kalangan lelaki dan wanita di negara ini. Ia melebihi 22,000 kematian setiap tahun. LELAKI dan WANITA ye..

Fakta 3
Hipertensi / darah tinggi penyumbang utama penyakit jantung. 5.8 juta rakyat malaysia merupakan penghidap tekanan darah tinggi... kadar yang agak tinggi untuk negara kita yang tak berapa nak ramai sangat nihh.. 4/10 rakyat umur 30an ada tekanan darah tinggi? Biar betul.. banyak sangat makan garam nehh

Fakta 4
Obesiti- 2/5 orang dewasa adalah terlebih berat atau obes dan negara ini tersenarai antara negara paling gemuk di Asia Tenggara selain di tangga ke-10 negara paling malas di dunia berikutan kurangnya aktiviti fizikal dalam peratusan penduduk. Adakah anda tergolong dalam golongan ini?
Jadi, daripada fakta-fakta ini, penting untuk kita jaga badan khususnya jantung untuk mencegah penyakit kardiovaskular.

Bagaimana caranya?
Terdapat bukti tocotrienols mampu mencegah penyakit kardiovaskular.

Mana nak cari tocotrienols?
Dalam banyak-banyak makanan, minyak kelapa sawit paling kaya dengan tocotrienols. Untuk memenuhi keperluan tocotrienols, anda perlu minum sekurang-kurangnya 2 - 3 cawan minyak kelapa sawit sehari ye..  agak-agak sanggup tak minum minyak kelapa sawit banyak tu tiap-tiap hari? diulang..tiap-tiap hari? Minyak masak tuu..


Lagipun, minyak kelapa sawit memang digunakan untuk memasak secara meluas dan selalunya telah diproses. Kemungkinan besar nutrien-nutrien penting mungkin telah hilang.
Jadi cara paling praktikal untuk mendapatkan tocotrienols adalah melalui supplemen.Ha.. tahukah anda Vita- E Complex Shaklee boleh memenuhi semua keperluan tocotrienols anda?

Vita-E Complex Shaklee diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E. Ia diekstrak daripada d-alpha tocopheryl yang aktif dan digabung dengan 8 jenis Vitamin E lain iaitu;

·         Alpha-tocopherol
·         Beta-tocopherol,
·         Gamma tocopherol,
·         Delta-tocopherol,
·         Alpha-tocotrienol,
·         Beta-tocotrienol,
·         Gamma-tocotrienol,
·         Delta-tocotrienol.

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.

Adakah anda tahu?
·         400IU Vita-E Complex bersamaan dengan;
·         1 kg gandum bersih atau;
·         500 ml minyak safflower atau
·         8 kg bayam atau
·         500 g badam

Ianya adalah Vitamin E yang paling lengkap di pasaran. Ia mengandungi 10 mg Selenium semulajadi yang membantu tubuh menyerap Vitamin E, memelihara sel-sel badan. sel darah merah, dan tisu-tisu otot. Ianya juga adalah antioksidan semulajadi yang boleh menyingkirkan raksa/ merkuri, kadmium dan melindungi retina mata.

Manfaat utama Vita-E Complex
·         Memperbaiki sesetengah keadaan kulit.
·         Membantu menangani masalah Penyakit Parkinson.
·         Membantu lelaki dengan masalah kemandulan, memekatkan air mani dan kesuburan
·         Mencegah penyakit jantung.
·         Mencegah penyakit Alzheimer pada usia muda
·         Boleh membantu mengurangkan risiko (COPD) chronic obstructive pulmonary disease iaitu penyakit pulmonari obstruktif kronik sehingga  kira-kira 10 peratus.
·         Melindungi pesakit diebetes.
·         Agen perlindungan kepada kanser payudara.
·         Mengurangkan rasa senggugut semasa haid, anti penuaan.
·         Prostat pencegahan kanser, dan mencegah berulangnya kanser prostat.
·         Meningkatkan sistem imun warga emas.
·         Ia  berkesan dalam merawat non-alkohol steatohepatitis, penyakit berkaitan obesiti dan penyakit hati yang kronik.

Fakta Nutrisi Setiap Hidangan
Bilangan Saiz Setiap Botol
120 biji dalam 1 botol
Jadual Makan
Untuk memelihara kesihatan: 1  biji sehari selepas makan
Untuk anti penuaan dan kesuburan: 1 biji 2 kali sehari
Untuk kanser dan mengurangkan parut: 2 biji setiap kali, 2 kali sehari
Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Hidup mesti nak sihatkan?
Hubungi saya untuk mendapatk keperluan Vitamin E anda !
Sarah M
Shaklee Id 890066
Sms/whatsapp 0132015399

Rujukan;sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.