Atasi Masalah Kolestrol Anda secara SEMULAJADI dengan FITOSTEROL

Cabaran Era Ini

Adakah anda salah seorang dari 6 juta Warga Malaysia yang menghadapi Masalah Tinggi Kolestrol? ( Sumber :National Health Survey 2011)

Dianggarkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolestrol yang tinggi.( Sumber :National Health Survey 2011)

Kandungan kolestrol yang tinggi dalam darah menyumbang kepada masalah kesihatan yang serius di mana ia boleh dihidapi oleh sesipa sahaja tanpa mengira usia, dan dalam jangka masa panjang ini akan memberikan impak negatif terhadap kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular. Tetapi apa yang lebih membimbangkan kita sekarang di mana ramai individu yang masih tidak menyedari bahawa paras kolestrol mereka terlalu tinggi.

Apa itu kolestrol?
Kolesterol merupakan bahan lemak yang terdapat dalam saluran darah dan kesemua sel-sel badan. Ia merupakan komponen tubuh yang penting untuk pembentukan sel membran, hormon, hempedu dan tisu-tisu lain dalam tubuh.

Dua sumber utama kolesterol
Kolesterol dihasilkan secara semulajadi oleh hati anda tetapi ia juga boleh diperolehi daripada makanan harian anda. Kolesterol yang anda akan akan meningkatkan kolesterol darah anda. Kandungan kolesterol darah yang terlalu tinggi akan meningkatkan risiko penyakit jantung dan angin ahmar.

Bagaimana Kolesterol boleh menyebbkan penyakit jantung?

Terdapat dua jenis kolesterol utama dalam darah anda
  • LDL(Lipoprotein ketumpatan rendah)
  • HDL(Lipoprotein  ketumpatan tinggi)

LDL dikenali sebagai kolesterol jahat kerana paras kolesterol LDL yang terlalu tinggi dalam darah boleh membentuk sejenis bahan melekit (plak) dalam saluran darah anda. Plak ini akan menyumbatkan saluran darah dan menyekat aliran darah, seperti yang berlaku semasa serangan jantung atau angin ahmar.

Sebaliknya, kolesterol HDL dikenali sebagai kolesterol baik kerana ia membantu mengangkut kolesterol dari salur darah balik ke hati untuk di singkirkan. Dalam erti kata lain, HDL berperanan membersihkan saluran darah.

Oleh yang demikian, untuk melindungi  diri daripada penyakit kardiovaskular,  anda hendaklah mengekalkan paras kolesterol HDL yang tinggi dan paras kolesterol LDL yang rendah.

Awassss!!!!! Penyakit-penyakit utama Akibat Kolesterol Tinggi

Jika anda mempunyai kolesterol yang tinggi:

Risiko serangan jantung meningkat 15.6%
Risiko angin ahmar meningkat sebanyak 11%
Risiko yang lebih tinggi untuk tekanan darah tinggi, penyakit hati seperti hati berlemak, dan masalah ketidakseimbangan hormon yang akan menjejaskan fungsi seksual.

Apakah penyebab utama kolesterol tinggi??

Makanan Malaysia yang tinggi lemak serta kalori , adalah punca terjadinya masalah ini. Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan pengambilan kolesterol tidak melebihi 300mg sehari, bagi yang menghidap penyakit jantung, hendaklah menghadkan pengambilan kolesterol kurang daripada 200mg sehari.

Walaupun begitu , cuba bayangkan anda sedang mengambil menu harian Malayia seperti

Sarapan -2 Keping roti canai - 350mg kolesterol
Makan Tengahari-Nasi Lemak -213mg Kolesterol
Makan Malam -Char Kway Teow- 235mg kolesterol.

Anda pasti tidak menyangka bahawa anda telah mengambil sebanyak 798 kolesterol! Itu adalah hampir tiga kali ganda lebih daripada pengambilan harian yang disyorkan!

Bertindak Hari Ini: Ikuti petua ini untuk merendahkan paras kolesterol darah anda secara semulajadi
Amalkan pemakanan seimbang, rendah lemak tepu dan tinggi serat larut.
Lakukan senaman lebih kerap
Turunkan berat badan
Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika mengesyorkan penambahan Fitosterol ke dalam diet anda bagi menurunkan paras kolesterol secara semula jadi.

ATASI MASALAH KOLESTEROL ANDA SECARA SEMULAJADI DENGAN FITOSTEROL

Apa itu fitosterol?

Fitosterol (dirujuk sebagai sterol dan sterol tumbuhan) wujud secara semulajadi dalam kandungan yang sedikit dalm sumber makanan seperti buaha-buahan, sayur-sayuran kekacang, biji-bijian, legume, bijirin dan minyak sayuran. Lebih dari 80 kajian klinikal telah diterbitkan di dalam penerbtan saintifik melaporkan keberkesanan dan keselamatan fitosterol.(5)

Jadi bagaimana kah fitosterol berkesan?

Struktur Fitosterol adalah hampir sama seperti kolesterol, dan dengan pengambilan fitosterol, ia akan bersaing dengan kolesterol untuk tapak penyerapan dalam sistem penghadaman. Hsilnya penyerapan kolesterol dihalang dan ia akan disingkirkan keluar brsama-sama fitosterol. Ini bermaksud, apabila anda mengambil lebih banyak fitosterol, maka semakin kurang kolesterol dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang untuk anda menurunkan paras kolesterol LDL.

Berapa banyak Fistosterol yang anda perlukan?
Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH) mengesyorkan pengambilan 2000mg Fitosterol dalam diet harian anda untuk membantu menurunkan paras kolesterol secara semula jadi. 

Penyelesaian Shaklee

Phytocol-ST Shaklee adalah formula proprietari yang membekalkan 2000mg Fitosterol setiap hari!!!!

Keistimewaan:
Rumusan mantap daripada beberapa jenis fitosterol
Membekalkan 2000mg fitosterol tumbuhan setiap hari
Menepati 100% keperluan harian fitosterol seperti yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)
Tiada tambahan pengawet, pewarna atau perisa atau pemanis.

2000MG FITOSTEROL BERSAMAAN

200 BIJI LOBAK MERAH
70 KEPING ROTI GANDUM
425 BIJI TOMATO

Phytocol-ST Shaklee mengandungi 120 tablet

 MAHU TURUNKAN PARAS KOLESTROL YANG TINGGI HARI INI DAN HARI-HARI YANG SETERUSNYA??

 Klik sini untuk order, jangan tunggu lagi :)></a> <br></b></b></p></div><div style=


Sarah
SID890066 
Hubungi/sms/whatsapp
0132015399
FB Maisarah Mohamad


 


sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.