Mari cegah penyakit jantung, apa yang anda perlukan....

Teks: www.shaklee.com.my
Foto:  www.shaklee.com.my


Mari cegah penyakit jantung,  jadi apa perlu anda lakukan? 

Sila baca maklumat di bawah sampai habis.... Moga-moga dapat membantu kalian yang menghadapi CABARAN berkaitan jantung.

=================================
Mahu jantung lebih sihat dan BERTENAGA?
=================================
Cabaran
Penyakit kardiovaskular merupakan pembunuh nombor satu dikalangan rakyat Malaysia dan dua setengah kali ganda lebih tinggi berbanding kematian berpunca daripada kanser, menurut kenyataan yang dikeluarkan oleh Pertubuhan Kebangsaan Jantung Malaysia.1 Manakala,mengikut perangkaan Organisasi Kesihatan Dunia, sejumlah 37 peratuskematian di Malaysia berpunca daripada penyakit kardiovaskular sepertipenyakit jantung dan strok.2 Kebanyakan pakar kesihatan mencadangkangejala ini boleh dicegah dengan meningkatkan amalan gaya hidup harianseperti diet seimbang, mengambil suplemen berkualiti, senaman secara teratur, tidak merokok dan memastikan berat badan ideal. Coenzyme Q10 (CoQ10) merupakan salah satu daripada suplemen kesihatan yang amat penting untuk kesihatan jantung kita.

Apa itu Koenzim Q10 dan mengapa ia penting untuk tubuh kita?
CoQ10 merupakan zat makanan larut lemak yang hadir semulajadi dan ditemui di setiap sel tubuh kita untuk berfungsi dengan baik. Namun, ia lebih banyak ditemui di dalam organ-organ yang bekerja lebih keras dan memerlukan tenaga selular yang banyak untuk organ seperti jantung, hati,buah pinggang dan pankreas berfungsi. CoQ10 amat penting bagi jutaan sel tubuh, menghasilkan tenaganya sendiri untuk kekal berfungsi. Untuk menghasilkan tenaga ini, sel-sel tubuh membakar gula dan lemak daripada makanan yang kita makan. Nutrien ini kemudiannya terurai dan ditukarkan kepada tenaga, dan proses tersebut memerlukan kehadiran CoQ10 sebagai pencetus tenaga. Proses penghasilan tenaga ini diulang beribu kali pada setiap saat untuk membolehkan jantung kekal berdegup dan seterusnya membolehkan organ-organ tubuh lain berfungsi bagi membekalkan aliran tenaga yang berterusan. Tanpa CoQ10, sel-sel lain tidak dapat menghasilkan tenaga dan organ tubuh lain tidak dapat berfungsi dengan baik bagi menyokong kehidupan.
CoQ10 telah ditunjukkan dapat membantu mengukuhkan otot-otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah dan memperbaiki peredaran darah ke seluruh tubuh.3 CoQ10 juga menyokong pertalian antara saluran darah yang menyumbang kepada paras tekanan darah sihat/normal.Selain itu, CoQ10 juga bertindak sebagai satu antioksidan kuat dan membantu melindungi arteri bagi menangani masalah pengoksidaan lipoproteins berkepekatan rendah (LDL) dan memudahkan pengaliran darah.4 Ini penting dalam membantu menyokong fungsi saluran darah,termasuk pengaliran darah ke jantung.


Mahukah anda tahu jumlah pengambilan dietari Coenzyme Q10 yang kita perlukan?

Pengambilan dietari harian membantu memelihara paras CoQ10 dalamtubuh, namun jumlah CoQ10 yang diambil daripada makanan selalunya kurang daripada 10mg sehari. Sila lihat carta di bawah untuk melihat jumlah CoQ10 di dalam makanan yang biasa kita ambil.Pelbagai faktor lain seperti diet tidak seimbang, pendedahan harianterhadap radikal bebas dan penggunaan sesetengah ubat-ubatan tertentuseperti dadah6 bagi merendahkan kolestrol boleh mengurangkan tahapCoQ10 di dalam tubuh. Justeru, pengambilan suplemen boleh membantuuntuk mengekalkan zat makanan pada tahap selular yang penting di dalam tubuh kita ini.Tambahan lagi, keupayaan tubuh dalam menghasilkan CoQ10 menurunberikutan peningkatan usia. Berdasarkan satu kajian penyelidikan, tubuhberupaya menghasilkan CoQ10 pada tahap tertinggi di usia 20 tahundan menurun pada 20 tahun berikutnya. Pada usia 40 tahun, jantungkita hanya berjaya menghasilkan sebanyak 68.2 peratus daripada jumlahpenghasilan CoQ10 di dalam tubuh pada usia 20.

========================================
Penyelesaian Untuk Anda
----- CoQHealthPlus -----
Untuk jantung lebih sihat dan BERTENAGA!
==========================================CoQHealthPlus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik. CoQ10 telah ditunjukkan dapat:
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

Dos pengambilan
Sebiji kapsul sehari selepas makan.

Jauhi daripada kanak-kanak. Bagi perempuan mengandung, menyusui bayi atau mengambil ubat tekanan
darah tinggi, sila dapatkan nasihat pakar perubatan atau doktor sebelum menggunakannya.

Perbezaan Shaklee
• Untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg CoQ10 di dalam CoQHealthPlus, anda perlu memakan hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli.
• Kombinasi CoQ10 dan Vitamin E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam Vitamin E kerana CoQ10 membantu mengitar dan menjana semula vitamin E, untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel-sel tubuh.
• Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium (lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung).
• CoQ10 berasal daripada sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis. Bahan mentahnya merupakan satu-satunya CoQ10 semula
jadi daripada yis yang ditapai yang terdapat pada masa kini, yang sumbernya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai
kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan CoQ10-nya.
• Tanpa Gluten.

Jadi, apa tunggu lagi, cepat dapatkan satu dan rasakan jantung lebih sihat dan BERTENAGA!!!!!
Order Now!

Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya seperti yang tertera di bawah.

Sarah
SID890066 
Hubungi/sms/whatsapp
0132015399
FB Maisarah Mohamad

sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.