Sel kanser merebak hasil sel cacat beranak pinak

Dalam setandan pisang, akan ada buah yang tak menjadi atau rosak. Mungkin disebab kan serangan jangkitan haiwan perosak dsb.

Begitu juga badan manusia. Asalnya semua sel elok. Tapi kehadiran radikal bebas telah merosakan sel kita nih. 

Tapi tubuh kita dicipta oleh Tuhan dengan system check and balance yang rapi. Maksudnya sebarang kerosakan disebabkan oleh radikal bebas tadi (free radicals) tersebut akan dibaiki kembali oleh tubuh.

Untuk sel yang CACAT, sel yang tidak dapat dibaiki lagi...badan kita ada sistem lain supaya sel CACAT ni bunuh diri sendiri melalui proses apoptosis



Jadi semua sel CACAT sepatutnya bunuh diri, supaya ia tak membahagi dah. Dia stop takat tu je dan mati.

Akan TETAPI, SEL KANSER BOLEH DIKATAKAN  SEL CACAT YANG DEGIL. Nak hidup jugak, TAPI BAKAL menyusahkan HIDUP orang.

Dahlah cacat, pastu jahat. Tak nak mati-mati.

Dia tak bunuh diri, tapi makin beranak pinak pulakkk😱😱😱

Jadilah kanser.

Apa nak buat kalau dah ada kanser?

Takkan nak menyerah saja, betul tak?

So next post , apa nak buat kalau ada kanser... 

KakSar
0132015399

sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.