Sakit Lutut kurang selepas seminggu makan vivix sehingga boleh rukuk kembali

Yeay. Baby A dah genap 30 hari. Masa ni barula rasa kejap benor.



 Kalau boleh cepat2 sikit besar. Tapi kiut tu biar remain forever. Ahakss.



Mendapatla baby A nanti hari senin. Kena la cucuk sebulan. Ke klinik kesihatanbla kita.

Oh bila cerita klinik kesihatan kakSar nak share satu cerita yang lepas. Kali ke berapa entah.

Selesai je urusan kakSar kat klinik kesihatan, keluarlah kami dua beranak tunggu En Suami sampai di luar klinik. Sambil-sambil tu, datanglah seorang makcik dipimpin kawannya.

"Awak tunggu sini, saya ambil kereta jap", ujar rakan makcik, sebaya tapi nampak energetic.

Makcik pun duduklah menunggu bersama saya dan baby. Berboraklah kami berdua sampailah makcik bercerita perihal dirinya.

Makcik dulu kuat. Boleh bawak kereta lagi. Sekarang lutut dah sakit tak boleh bawak kereta dah. Ambil hantar anak sekolah. Anak makcik baru je habis belajar.

Tetiba,

"Ada ke kawan-kawan yang belum kahwin lagi. Makcik nak carikan isteri untuk anak makcik."

KakSar dalam hati " ah sudah"

"Ada makcik, adalah beberapa orang tapi sebaya sayalah", kaksar membalas sambil sengih.

Mujur rakan makcik dah sampai. Tak perlu nak panjang-panjang topik ni. Kuikuikui

Tapi kakSar kesian ngan makcik ni. Sakit lutut. Jalan pun dah perlahan hencot-hencot...

Kalaulah anak dia ada bersama, kakSar mungkin dah bagitau pasal vivix yang memang berkesan mengurangkan sakit lutut sebab antara fungsi vivix ni mengurangkan radang.


Sakit lutut

Sakit lutut merupakan salah satu penyakit kronik yang menyerang apabila seseorang sedang berjalan, berdiri, dan kadangkala semasa rehat menyebabkan lutut sukar digerakkan atau dilipat.

Salah satu faktor kenapa sakit lutut berlaku adalah kurang penjagaan dan kurang senaman.

Ramai orang bila lutut sakit mereka google petua sakit lutut dengan harapan jika diamalkan lutut akan pulih.

Sebenarnya untuk jaga lutut, penjagaan sangat penting. Penjagaan ini bermaksud mengambil makanan yang boleh menyumbang kepada penjagaan lutut serta melakukan aktiviti seperti regangan dan senaman atau fisioterapi.

Kalau di klinik, bila kakSar buat pemeriksaan lutut, doktor akan bagi ubat sakit lutut yang kandungan utamanya adalah glucosamine. Bila dibelek botolnya, ia adalah makanan tambahan.

Kalau dalam shaklee, set yang ditawarkan terdiri daripada set sendi iaitu Vivix, Omega Guard, Ostematrix dan Collagen Powder. Kalau dapat ambil satu set ni memang bagus.

Namun, tidak mengapa. Tak dapat ambil semua, tapi nak minum vivix semata pun boleh sebab Vivix merupakan agen anti radang yang baik.

Apa tidaknya, minum seminggu sakit lutut boleh berkurang, insyaAllah.


" Akak lepas ambik Vivix tu....alhmdulillah...lutut k.la kurang sakit doh....kalu tidok x leh nok rukuq masa solat" - Kak La, Lutut dah kurang sakit lepas seminggu makan vivix.




Bulan ni promo vivix twinpack less 5% tau. Khas untuk mereka yang nak cuba vivix. Anak2 ada mak @ ayah sakit lutut meh ambil peluang belikan vivix tuk mereka. Hubungi kskSar 0132015399


KakSar

Sayang bini, tinggal-tinggalkan...

Sayang mak ayah, vivix-vivixkan mereka!

sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.