Berniaga vs Sale

Berniaga dan sales, ibaratnya title adik beradik yang dicincang takkan putus2
eh betul ke perumpamaan ini ? Kah kah kah...
Apa tidaknya, berniaga kalau tak de sales korang raseee berniaga ke tu?
Kalau yang ada kedai, patut menggelabah dah tu kena buat sesuatu...nak yambah sales dan juga kena kembangkan bisnes
Almaklum kakSar takde kedai fizikal, tapi kedai tu open 24/7 tau kawan2 .. Takde close2, wassap je...
Walaupun begitu, kaksar kena jugak maintain sales
dah namanya BERNIAGA PASTI KENA UNTUNG , PASTI KENA BERKEMBANG.
Kalau takde untung dan mengecut, something wrong somewhere.
Jadi, adatnya orang berniaga macam kakSar jatuh hukum WAJIB kena buat perkara2 kat bawah ni
1) Sharing kena buat hari-hari, sebab nak tarik interest orang nak beli, yaitu prospek /customer supaya dia tau kakSar sebenarnya JUAL SUPPLEMENT TERBAIK
2)berikan perkhidmatan /konsultansi yang baik kepada customer sedia ada , haaa selagi register bawah kakSar, kakSar beri konsultansi seumur hidup tau..
3)upgrade kemahiran untuk jadi mentor bisnes kat anak2 bisnes
4) bina hubungan baik dengan prospek untuk luaskan kawasan pasaran dan bina empayar
5)tingkatkan amalan rohani sebab berniaga macam ni, big boss adalah tuhan kita sebab rezeki tu datangnya daripada DIA. Korang pegang master checklist tu, tengoklah magik dia
6)bersyukur beb. Bersyukur ni kita kira balik apa yang kita dah dapat, even benda kecik2 macam ada rumah, ada kereta, ada anak.. Ada orang beri makanan...Bersyukur buat otak kita dipenuhi chemical rewards yang positif. Jadi, kita akan tarik perkara positif kepada kita... Law of attraction tuu..
Korang plak buat camana? Sama ke...



KakSar
Kelek bisness macam kelek baby.. 😍😍😍



sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.