Gabungan vitamin C dan E untuk tingkatkan keberkesanan antioksidan

Antioksidan umumnya dikelaskan kepada dua kategori yang luas . Larut-air (hidrofilik) dan larut-lipid (hidrofobik).

Badan anda memerlukan kedua-dua jenis kerana setiap satu mensasarkan pelbagai jenis sel-sel dan tisu untuk memerangkap radikal bebas.

Antioksidan Larut air - Ia hadir dalam cecair berair, seperti darah anda, intraselular dan cecair extracellular. Mereka bertindak balas dengan oksida di dalam darah dan cecair di dalam sel-sel anda. Contoh antioksidan larut-air termasuk vitamin c, resveratrol, glutathione, dan catechin.

Antioksidan larut-lipid - Mereka berada setempat  dengan membran sel dan lipoprotein. Mereka melindungi membran sel daripada peroksidaan lipid. Contoh antioksidan ini termasuk vitamin A, E, dan astaxanthin.

Bagi membantu meneutralkan radikal bebas yang menjengkelkan, saya cadangkan anda mendapatkan kedua-dua jenis antioksidan dari seberapa banyak sumber yang boleh. * Setiap jenis antioksidan mempunyai fungsi khas tersendiri dalam membantu memperbaiki dan melindungi sel-sel anda daripada kerosakan radikal bebas. * Dan apabila diambil bersama-sama, keberkesanan antioksidan larut air dan larut lipid boleh ditingkatkan dengan lebih lagi.

Apa hasilnya? Anda pasti kelihatan lebih mudalah...

Maka promosi bulan ini adalah Vitamin C dan Vitamin E. Cepat ambil peluang ini untuk dapatkan bekalan antioksidan berterusan pada harga jimat!

Maisarah
SID pro 890066
0132015399


sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.