Pesakit buah pinggang bocor sembuh dengan vivix?

Kawan saya pernah share kisah COD VIVIX beliau yang paling sedih pada suatu malam di bulan Ogos 2016 yang lalu...

Tepat jam 9.30pm beliau telah sampai ke Pejabat Tol Simpang kerana berjanji dengan seorang customer untuk berjumpa di sana.

Sampai je di sana, beliau melihat seorang cleaner berpakaian baju putih sedang menunggu-nunggu, seorang customer yang beliau amat tak sangka.

Lama beliau berborak dengan customer tersebut dan mendapati wanita tersebut seorang ibu tunggal yang mempunyai anak berusia 12 tahun sedang berada di Hospital Besar Ipoh. Anaknya mula keluar masuk hospital daripada bulan April yang lepas. Anaknya disahkan mengidap penyakit Nephrotic Syndrome / Penapis Buah Pinggang Bocor dan mula keluar masuk hospital sejak April 2016. Pada masa itu, badan & perut anaknya dah mula membengkak dan paru - paru juga bermasalah. Yang merisaukan, anak tersebut akan mengambil UPSR dalam tempoh tiga minggu.

Seorang ibu akan lakukan apa sahaja untuk anak yang dikasihi walaupun duit gaji tak banyak macam orang bekerja yang lain, makan juga tak menentu serta terpaksa kerja siang dan malam.

"Duit bukanlah segala2nya bila anak mula jatuh sakit. Bahkan harga ubat yang beribu juga akan sanggup dibeli untuk kesihatan si anak." Luah kawan saya dalam post beliau tersebut. Boleh baca lanjut di sini nanti.

Selesai urusan jual beli vivix dengan wanita tersebut, air mata kawan saya tidak dapat ditahan lagi. Beliau menangis dalam kereta semahunya.

Apakah Nephrotic Syndrome atau Penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor?

Nephrotic Syndrome adalah satu penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang disebabkan penapis halus glomeruli atau penapis penghalang protein rosak atau bocor. Kejadian ini menyebabkan badan kehilangan protein yang keluar melalui air kencing.

Penyebab
Nephrotic syndrome  berlaku  lebih banyak di kalangan kanak-kanak. Penyebab kebanyakannya tidak diketahui.  Ia juga boleh disebabkan oleh jangkitan kuman di dalam darah seperti syphilis, penyakit autoantibodi seperti SLE (Systemic Lupus Erythematosus), penyakit darah sejak lahir seperti sickle cell disease dan dan juga kencing manis.

Pengeluaran protein melalui air kencing menyebabkan kekurangan protein di dalam salur darah,  menyebabkan AIR keluar dari dalam salur darah ke dalam tisu badanlalu menyebabkan   muka, tangan dan kaki menjadi bengkak air. Hati mula menghasilkan lebih banyak lemak di dalam darah sebagai reaksi kehilangan protein.

Gejala
Nephrotic syndrome menyebabkan pengidapnya menjadi lemah dan tidak bermaya. Kencing mereka menjadi berbuih-buih. Mata dan muka kelihatan bengkak pada waktu pagi setelah bangun dari tidur dan kaki kelihatan bengkak pada waktu petang akibat berdiri. Perut kembung, sakit perut dan cirit-birit juga boleh berlaku. Juga terdapat peningkatan berat badan disebabkan oleh lebihan air bertakung dilapisan kulit.

Sekiranya anda mempunyai gejala tersebut, sila dapatkan rawatan dengan segera. Jika telah mendapatkan rawatan doktor, diet perlu dijaga supaya badan mendapat nutrisi yang sewajarnya. Pengambilan garam perlu dikawal, elak mengambil garam berlebihan. Pengambilan air juga hendaklah dikawal mengikut kes terutama mengalami bengkak air yang teruk. Walaubagaimanapun air tidak perlu dikawal keterlaluan di dalam kes-kes biasa. Pengambilan kalori dan protein yang baik adalah penting untuk pengidap penyakit nephrotic.

Apakah supplement yang boleh membantu pesakit  Nephrotic Syndrome atau Penyakit Penapis Buah Pinggang Bocor ini?

Sudah tentu VIVIX!!"Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI."

Baca lanjut kisah ini di post asal ini di Testimoni Supermom Shaklee 

Nak ORDER VIVIX?

Whatsapp 0132015399

sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.

No comments:

Post a Comment