Movie Kegemaran saya

Tengok 100 kali sehari pun tak pe!

Tapi tak jadi kerja la pula!

Lepak-lepak hujung minggu habiskan masa dengan anak-anak, selalunya KakSar akan pasang satu movie yang buat lebih positif.

Movie the brave. Kisah seorang puteri yang ingin hidup bebas daripada kongkongan ibunya.



Anak KakSar suka sebab ia bermula dengan kisah Merida masa dia masih kecil. lepas tu, kisah kembar tiga adiknya yang kelakar.

KakSar suka movie ni sebab ada banyak pengajaran. Pengajaran untuk lebih mendengar dan memahami serta menghargai insan-insan tersayang di sekeliling. belajar untuk letakkan diri kita dalam situasi mereka.

Bila emosi mengawal diri, kadang-kadang kita pasti akan buat kesalahan. Jari jalan untuk perbetulkan kesalahan dan lawan rintangan paling besar dalam hidup tanpa putus asa.

Lagu tema cerita ni sangat terkesan kat hati...

Touch The sky

When cold winds are calling
And the sky is clear and bright,
Misty mountains sing and beckon,
Lead me out into the light.
I will ride, I will fly,
Chase the wind and touch the sky,
I will fly,
Chase the wind and touch the sky.
Where dark woods hide secrets,
And mountains are fierce and bold,
Deep waters hold reflections,
Of times lost long ago.
I will hear their every story,
Take hold of my own dream,
Be as strong as the seas are stormy,
And proud as an eagle's scream.
I will ride, I will fly,
Chase the wind and touch the sky,
I will fly,
Chase the wind and touch the sky.
And touch the sky.
Chase the wind, chase the wind.
Touch the sky.

KakSar,

I love this movie. Penceritaan bergaya dan positif. Lepas tengok memang kakSar teringin jadi lebih POSITIF dan BERANI. Lagi2 bila dengar lagu Touch The Sky di permulaan cerita. Lepas ni pakat2 sume cari lagu Touch the Sky tau.. hehehe

sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.