Darah haid berlarutan lebih 15 hari doktor kata kena hadap hingga 3 bulan?

Anak2 tengok drama ngan bapak kesayangan..
Mak layan.... Hp. Tetiba teringat kisah saya. Saya pernah alami keadaan yang sama.
Rimas. Setiap kali nak solat, perlu ke toilet. Jadi seharian busy dengan aktiviti mem bersih.
Walaupun tak banyak macam kawan kita ni, ia tetap membebankan.
Risau juga kalau ada yang tak kena kan... Nauzubillah!!
============
Luahan Ibu muda Sofia (bukan nama sebenar)
"Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari.
Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke - 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula.

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke?

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut. Lantas saya jumpa pakar sakit puan.


Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan.

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali.

Stress rasa.

Saya sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan?

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat.

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap.

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan.

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor.

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa.



Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard. Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein.

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause.

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad.

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar.

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah.
Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul.

Syukur alhamdulillah. Syukur.Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan."


Maisarah MohamadSyukur Alhamdulillah. Share dan tag kawan2 ada masalah sama... Ajak baca berjemaah tawww. Nak cuba atasi masalah sama, saya boleh tolong orderkan... hubungi 0132015399 yee


sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.