Tiada vision buat kita CONFUSE

Tuan Hj Dr Zain sedang berkongsi 5 perkara penting untuk change management.
Bila takde vision, ia akan menyebabkan kita CONFUSEEEEEE....
Adui. Vision o vision. Terkena batang hidung den.



Ulangkaji 5 perkara penting untuk berubah..
bahasa kampung ai sebut 'change'


Kalau nak berubah kepada sesuatu yang baru dan lebih baik, mesti ada
1)Vision
2)Skills
3)Resources
4)Motivation
5)Action plan
1) hingga 5) barulah menghasilkan perubahan = CHANGE
Kalau dalam 5 perkara ni takde salah satu...
contoh
+kalau vision takde, ia akan menyebabkan kekeliruan =CONFUSE
+kalau Skills pulak yang takde, ia akan menyebabkan kerisauan =ANXIETY
+kalau Resources pulak yang takde, ia kan menyebabkan FRUSTATION
+kalau Motivation pulak yang takde, ia akan menyebabkan RESISTANT
+dan kalau Action Plan pulak yang takde, ia akan menyebabkan DELAY.
Maisarah Mohamad
Jelas terang dan nyata. Kalau dalam perubahan yang korang nak buat, korang boleh nilai sendiri korang kat level mana.. wuhuhuhu. Jom berubah cara betul. Gambatte

sarah m

Saya ibu berkerjaya dua cahaya mata. Berkongsi untuk manfaat semua. Pengamal suplemen Shaklee sejak 2012. Rasanya setakat ini Shaklee supplemen paling berkesan pernah saya amalkan.Hubungi saya untuk mendapatkan supplemen Shaklee :maisarahmohamad.uv(at)gmail.com sms/whatsapp/telegram 0132015399.